De senaste åren har Skånela gått ekonomiskt back och inte lyckats vända den negativa trenden. I år gick klubben med förlust på 402 000 kronor, därmed är föreningens sparkapital förbrukat och kassan står på minus 365 000 kronor.

Därmed kommer styrelsen att öka sitt ansvar och vidta flera åtgärder för att säkerställa framtiden.

– Vi har haft det svårt att gå runt och matcha intäkterna med våra sportsliga ambitioner. Vi har ambition om att ligga högt upp i seriesystemet men har inte tillräckligt med pengar i kassan, säger Magnus Larsson, ordförande i Skånela.

En av konsekvenserna kan bli att seniorlagen på både dam- och herrsidan tvingas lämna allsvenskan för att spela i en lägre serie med mindre kostnader.

– Det svider i mitt hjärta att det är såhär men jag tror inte folk vet hur dåligt ställt det är. Vi hoppas såklart slippa vidta de återgärderna att spela i lägre serier men då måste vi vända på den negativa trenden. Vi måste kunna se tydligt i kristallkronan att intäkterna är tillräckligt tora för att bedriva verksamheten, annars får vi dra i handbromsen, säger Magnus Larsson.

På sin hemsida skriver Skånela om möjliga åtgärder som att arbeta med kanslibemanningen, fördela ut mer ansvar för ideella krafter och en tuffare budget.

I slutet av augusti hoppas styrelsen kunna presentera en budget som håller över tid och framför allt för den kommande säsongen.

– Vi tittar på alternativ och möjligheter att gå framåt. Vi har varit i den här situationen förut och vänt på skutan och vänder på alla stenar igen. Vi ligger redan lågt och trimmat i våra utgifter men responsen på sponsorsidan är för låg jämfört med för några år sedan, säger Magnus Larsson.

Förra säsongen slutade Skånelas herrlag femma i allsvenskan – precis utanför kvalplatserna till elitserien – medan damerna kvalade sig kvar i allsvenskan.

– Vi har medlemmar, ungdomar, ledare och massor av människor som kavlar upp armarna varje dag och gör en otrolig insats för både Skånela och Sigtuna. Jag är försiktigt optimistisk att vi ska kunna lösa det här och hitta en väg framåt, säger Magnus Larsson.