I lördags avgjordes Sigtunamästerskapen i skidor i slalom och pipe i Humbacken bakom Pinbackshallen. Det är Sigtuna Alpinas årliga avslutningsfest då föreningens ungdomar tävlar och åker skidor.

– Alla åldersgrupper har åkt tre olika grenar och det gick jättebra. Många från styrelsen var här och våra hjälptränare samt flera föräldrar hjälpte till som funktionärer, säger Johan Abbe.

Dagen inleddes med inskrivning kvart i tio på morgonen och avslutades på eftermiddagen med prisutdelning.

Artikelbild

– Det var väldigt lyckad och rolig dag. Det var lite grått väder i början men sedan sprack molnen upp och det kom sol. Vi är väldigt glada och tacksamma för våra sponsorer som hjälpte oss när pistmaskinen gick sönder och bidrog med pengar så att vi kunde ha backen öppen. Det blev jättestort engagemang från både privatpersoner och näringslivet och vi är otroligt tacksamma för det, säger Johan Abbe.

Säsongen har varit lång för Sigtuna Alpina som drabbades av mer otur när liften rasade ihop under sportlovet men den lagades på bara några dagar.

– Vi har fullt på skidskolan och det är många fler som åker skidor, vi fick sätta in extra tider så att alla skulla kunna åka. Sedan hjälpte kommunen till så att vi kunde ha öppet under påsk- och sportlovet, säger Johan Abbe.