I lördags samlades åkare i olika klasser när den sista deltävlingen av endurotävlingen Östra Open avgjordes vid Arlanda crossbana.

Tävlingarna inleddes på lördag förmiddag i minusgrader och sol och avslutades med plusgrader och lite mulet väder senare på dagen.

– Det är alltid kul att arrangera tävlingen när det är mycket folk som kommer och tittar, säger Niklas Ekwall-Öhlin, vice ordförande i Arlanda MC.

Segrare för dagen i elitklassen blev Jimmy Wicksell (Göta MS) med 33 sekunder till godo på Adam Andersson (Örbyhus MCK). Det spelade dock ingen roll i totalen som den sistnämnde tog hem med 94 poäng.

I juniorklassen fortsatte Edvin Hamnäs (Linköping MS) sin fina form och vann lördagens deltävlingen och även totalen.

Efter honom blev det dubbelt Göta MS på pallen i form av tvåan Olle Sundberg och trean William von Schantz.

Inför tävlingen byggdes endurobanan om och finalen kördes på två stycken specialsträckor per varv.

Arrangörsföreningen vände även på slingan så att det blev en ny utmaning för åkarna.

– Vi har fått bra respons på tävlingarna som vi arrangerat. De har varit uppskattade och omtyckta och det är väldigt roligt för oss, säger Niklas Ekwall-Öhlin.

Det här var tredje deltävlingen (av totalt sju stycken) under säsongen som Arlanda MC arrangerat efter att tidigare anordnat premiären av Östra Open i januari och ytterligare en deltävling i februari då Strängnäs tvingat ställa in sin.

Föreningen börjar få in vanan och hoppas arrangera fler tävlingar på banan.

– Vår bana består mest av sand och grus och klarar att köras på vid de här väderförhållandena. Det har varit kul och spännande att arrangera tävlingar och vi börjar få in vanan. Förhoppningsvis kan vi fortsätta att arrangera fler tävlingar, det är roligt och bra reklam för klubben, säger Niklas Ekwall-Öhlin.