Rugbyfestivalen arrangerades av Sigtuna Rugby och lockade flera från Stockholm, Uppsala och Enköping.

Totalt var cirka 340 barn på plats för rugby och spelandet började klockan tio på förmiddagen och höll på till tre på eftermiddagen.

– Allting gick fantastiskt, det var strålande fint väder och planerna var fina. Det bjöds på väldigt bra och fin rugby, det är en sport som både är rolig att spela och se på. Alla som kom var nöjda och allting runt omkring fungerade som det skulle, säger John Bennet, ordförande i Sigtuna IF Rugby.

Artikelbild

Sigtuna Rugby är en ung förening som startades förra året och har ett lag med 22 spelare som deltog under lördagen.

Klubben hoppas växa, utvecklas och locka fler spelare.

– Vi har bara funnits i ett år men vårt lag spelar fantastiskt bra. Vi tränar regelbundet och hoppas etablera rugby i Sigtuna genom att starta fler lag. Det är få som känner till rugby som sport och därför är det kul att arrangera sådana här dagar för att visa upp Sigtuna, Sigtuna Rugby och sporten, säger John Bennet.

I augusti arrangerar föreningen en ny liknande rugbyfestival och även ett sommarläger för barn.

På lägret kommer spelare från Nya Zeeland att lära ut det mesta om rugby, sporten och dess kultur. Tidigare har liknande läger arrangerats i stora rugbynationer som USA, Japan och Fiji men det här är första gången det sker i Norden.

– Det är en väldigt omtyckt camp som lockar barn över världen. Vi hade räknat med cirka 40 barn men har redan 60 anmälda så det har redan varit bra uppslutning. Rugbyns dilemma i Sverige är att det är svårt att etablera fler barnlag på samma sätt som fotboll men vi hoppas kunna inspirera och växa som förening, säger John Bennet.