Det började 1919 när Sigtuna IF startades och gick med i Riksidrottsförbundet. Inledningsvis var det fotboll, friidrott, gymnastik, bandy och skidor som stod på programmet. Var det blött i skidspåret så ordnade man i stället sparkstöttetävlingar som var väldigt publikdragande.

Idag har Sigtuna IF ombildats till en Allians Förening med för fyra klubbmedlemmar; Sigtuna IF Fotbollsklubb, Sigtuna IF Innebandyklubb, Sigtuna IF Bordtennisklubb och Sigtuna IF Rugbyklubb.

– Det känns fantastiskt att föreningen har en 100-årig historia bakom sig. Idrotten utgör en viktig del i samhället och Sigtuna IF utgör en central roll i framförallt Sigtuna stad. Vi hoppas kunna fortsätta vara mittpunkten i Sigtuna stad för idrott i alla åldrar i all framtid. Vi som är aktiva i dag känner ett stort ansvar att driva vidare verksamheten på grund av Sigtuna IFs 100-åriga historia, säger André Muskus, ordförande i Sigtuna IF Allians.

Artikelbild

| Bandylag 1926-27.

Sigtuna IF fyller hundra år och firar det 14 september med festival och aktiviteter vid Prästängshallen.

Bland annat blir det hoppborg, minigolf, tipspromenad och flera andra aktiviteter.

– Sigtuna IF rullar på med nya generationer av föräldrar som engagerar sig med stöd av en del gamla trotjänare. Klubbens ekonomi är fortsatt stark inte minst genom ombildningen på senare år till en Alliansförening med ett centralt kansli som servar de olika idrottsklubbarna fotboll, innebandy, bordtennis och rugby, säger André Muskus.