Skånelas försäsong drog igång i slutet av juliefter att spelarna haft individuella träningspass att följa under sommaren.

De gemensamma träningspassen fokuserar på handboll och i helgen väntar ett läger med sex pass (tre om dagen) i Vikingahallen.

– Det är jätteroligt att vara igång igen och man har saknat handbollen. Det var skönt att träffa alla igen och starta säsongen på riktigt, säger Fredrik Söderberg, huvudtränare i Skånela.

Laget kommer att spela sex träningsmatcher inför allsvenskan varav den första är 16 augusti då man möter Enköping.

Sedan kommer Skånela även att spela mot Tyresö, Tumba, AIK, GT Söder och Uppsala HK.

– I början ska vi bli vän med bollen igen eftersom det var ett tag sen tjejerna spelade handboll. Vi ska även få ihop gruppen och lära känna varandra för att bli en grupp som strävar åt samma håll, säger Fredrik Söderberg.

Förra säsongen slutade Skånela på negativ kvalplats och man besegrade Linköping i bäst av tre matcher för att fortsätta spela i allsvenskan.

Under sommaren har laget bland annat med bland annat Sofia Kou Aune, Alexandra Schaerlund, Jonna Lindgren, Julia Huusko Smeds (alla från Rosersberg) och Emma Carlsson (Rimbo).

Lämnar gör Maja Wiklund för att spela i SHE med Västerås/Irsta.

– Jag är nöjd med truppen, vår stomme är kvar och har blivit ett år äldre samtidigt som vi har fått in flera nya spelare. Vi har fått en annan bredd i truppen och det kommer att gynna oss, säger Fredrik Söderberg.

Vad kan vi förvänta oss av Skånela den kommande säsongen?

– Vi ska fortsätta utveckla det vi startade förra säsongen med ett starkt försvarsspel som släpper in få mål men få ett mer kreativt anfallspel. Offensiven och kontringar är något som vi ska försöka bli bättre på, säger Fredrik Söderberg.