I januari blev det klart att Robin Jutwreten byter Arlanda Jets och Märsta till Rutgers University i USA.

Han hade erbjudanden från andra skolor och var runt och tittade på olika alternativ innan han bestämde sig.

– Det var väldigt mycket att ordna de första veckorna med flytten och universitetet men allting har gått bra. Jag fick mycket hjälp hemifrån och från skolan så allting löste sig, säger Robin Jutwreten.

Sedan tidigare går före detta lagkamraten Samuel Wretman på Rutgers University och han hade en del i skolvalet.

Närmast väntar en sommar av träning och några skolkurser.

– Allting drog igång första dagen jag flyttade hit. Det var faktiskt skönt för då tvingades jag att direkt hitta rutiner och komma in i allt, säger Robin Jutwreten.

Robin växte upp i Skepptuna och flyttade till Märsta för några år sedan.

Han började med amerikansk fotboll i Arlanda Jets U15-lag när han var 14 år gammal och har bland annat vunnit EM-guld med svenska juniorlandslaget.

– Jag vill lära mig så mycket jag kan under tiden i USA. Jag vill utvecklas både fysiskt, menalt och få en bättre spelförståelse. Jag ska träna hårt i sommar för att vara så fysiskt redo jag kan inför säsongen och sedan hoppas jag bidra så mycket som möjligt till laget och slåss om speltid, säger Robin Jutwreten.

Hur blir det att spela i den amerikanska collegeligan?

– Det kommer bli sjukt kul! Att få chansen att spela på högsta nivån av collegefootball mot några av världens bästa lag känns helt sjukt. Såklart skiljer det sig massor mot Sverige, alla är större, starkare och snabbare här. Jag går från att spela för en publik på hundra personer till upp mot 100 000. Det visar vilken otrolig skillnad det är mellan länderna.