Andreas Östlund har tagit över som huvudtränare för Arlanda Jets inför den kommande säsongen i division 1.

Han kommer närmast från Wernigerode Tigers i Tyskland som han ledde till semifinal och tidigare har han tränat bland Uppsala 86ers, Tyresö Royal Crowns och Djurgården.

– Det blev aldrig klart med något kontrakt utomlands för mig och Arlanda frågade om jag var intresserad. Sedan träffade jag killarna i laget och fick ett väldigt bra intryck och bestämde mig för att tacka ja till uppdraget, säger Andreas Östlund.

Östlund har lång erfarenhet av amerikansk fotboll och har coachat olika lag i knappt 30 år.

Jets försäsong har varit väldigt kort och bara pågått i cirka fem veckor.

– Grabbarna har en väldigt bra grund från juniortiden och en seriös inställning. Det hjälper mycket och vi har mest fokuserat på taktik under försäsongen. Det är svårt att sia om hur det kommer att gå men jag tror att vi kommer få ihop det, säger Andreas Östlund.

Arlanda Jets inleder säsongen i division 1 Östra den tolfte maj på bortaplan mot Djurgårdens IF på Östermalms IP.

Sedan väntar en till bortamatch mot Tyresö innan man välkomnar STU Northside Bulls till Midgårdsvallen i första hemmamatchen.

– Vi har en väldigt ung quarterback som bara är 17 år och kommer att hålla det ganska enkelt framåt. Defensivt har vi mer erfarenhet och ska göra det surt för motståndarna, säger Andreas Östlund.

Tyresö Royal Crowns är nya i division 1 till den här säsongen efter att de valt att lämna Superserien och ses av många som favoriter till titeln.

Arlanda Jets siktar på att knipa en av de två topplatserna och ta sig till slutspel.

– Det blir intressant att se hur det går och det är en tuff serie med flera bra lag. Men vi hoppas ta oss till slutspel och sedan får vi se, säger Andreas Östlund.