Förra säsongen var Johan Eriksson en av lirarna som var med och tog Hagunda till toppen i division I. När Sirius behövde förstärkning handplockades Eriksson - och det har blivit succé. Efter fem mål på två matcher är ”Junior” tvåa i superligans skytteliga - en plats han delar med Storvretas Hannes Öhman. I fredagskvällens möte är det matchen mellan Eriksson och Öhman som kan fälla avgörandet i derbyt.
- Vi har verkligen laddat för den här matchen. Vi är inte slagna på förhand, säger Johan Eriksson.
Derbyna mot FBC Uppsala i våras var kul. Men ingenting mot vad som väntar Johan Eriksson i Fyrishov på fredagskvällen.
- Det blir lite skillnad, helt klart. Men vi har spelat inför storpublik förut, i Czech Open i Prag var det 6 000 på läktarna, säger Johan Eriksson, som har skrällreceptet klart för sig.
- Vi måste slita som djur, springa mer än dem och framför allt ha kul.

Räcker det?
- Njae, kanske inte. Vi måste ju också hålla bra motstånd mot deras förstafemma, Kohonen och Öhman och dem. De gör allt i Storvreta.

Lite så är det. Hannes Öhman tar det hela med ro.
- Vår femma gjorde en del poäng förra året också och då vann vi SM-guld ..., säger Öhman, som samtidigt erkänner att han tänker mer på nästa veckas slutspel i Europacupen i Lettland än fredagens derby.
- Vårt sikte är inställt på Europacupen just nu, men det här blir ett bra genrep, säger han.
Då är frågan given: Har Storvreta inställning nog att vinna derbyt?
- Absolut! Inställningen tror jag båda lagen har, men nu handlar det om vilket lag som klarar av att hålla kylan och hantera den anspänning som blir i och med ett derby. Där tror jag vår rutin blir avgörande, säger Öhman.

I fjol vann Storvreta bägge derbyna med uddamålet, 6-5 på hösten och 8-7 på våren.