Den första omgången i division 2 för hästar i dressyr avgjordes i slutet av april och då var Sigtunabygdens Ryttarförening (RF) bara en poäng från att vinna men slutade tvåa efter stor spänning.

Nästa omgång avgörs 20 maj och den sista går av stapeln 3 juni.

– Vi visste att vi hade chans att komma bra men blev överraskade över att vi kom så högt upp och var nära att vinna. Det krävs ganska mycket och alla måste ha en bra dag om man ska vinna, säger Sofia Andersson.

Tillsammans med My Skytt-Rosén, Elin Leijon-Thorell och Magdalena Lissenko utgjorde hon Sigtunabygdens lag i första omgången men de är flera stycken som turas om att tävla.

– Det brukar nästan alltid vara någon som är sjuk eller bortrest så det är bättre att vara flera i laget. Alla tränar för sig själva men vi tävlar ihop sen, säger Sofia Andersson.

Förra året vann laget division 3 och då bestämde dom för att även testa en högre division.

Förutom laget tävlar alla individuellt och i premiäromgången blev det dubbelt Sigtunabygden på pallen när My kom tvåa och Sofia trea.

– Det är alltid kul när det går och det hjälpte oss som lag att vi båda kom så högt upp, säger Sofia Andersson.

Förutom lagtävlingarna delar flera av Sigtunabygdens ryttare i olika cuper och mästerskap runt om i Sverige.

I Sigtunabygdens RF finns även ett hopplag som tävlar i division 1.

– Vårt mål med dressyren är att det ska gå som möjligt och det vore kul att bli placerade, det vill säga komma topp två, säger Sofia Andersson.