Den 30:e mars planerar Arlanda Jets att spela mot brittiska topplaget Birmingham Lions hemma på Midgårdsvallen i Märsta.

Det blir första gången två internationella damklubbar möter varandra i Sverige.

– Vi har varit först med en del saker i Sverige och det blir roligt att vara första damklubb att möta internationellt motstånd. De ville spela elvamannamatcher och frågade oss och vi tycker att det blir spännande, säger Ville Korhonen, huvudtränare i Arlanda Jets.

Birmingham Lions är ett av Storbritanniens och Europas bästa lag och förra året vann de Diamond Bowl tournament i Finland.

Att arrangera matchen ställer nya och andra krav och därför har Arlanda Jets startat en insamling.

– Vi har jobbat för att få träningsmatcher mot bra motstånd som inte är från superserien och det är kul att vi lyckats. Vill man vinna guld i Sverige måste man träningsspela mot bra lag och det här blir kanon inför säsongen, säger Ville Korhonen.

Arlanda Jets har tränat fys sedan oktober och träningspass en gång i veckan sedan november och träningsmatchen mot Birmingham blir en del av uppladdningen inför kommande säsong.

Svenska superserien består kommande säsongen av fem lag och Arlanda ställs mot Carlstad Crusaders (regerande mästare), Jönköping Spartans, Stockholm Mean Machines och Örebro Black Knights.

– Vi kan inte ha för långa träningspauser utan måste träna på för att inte tappa mot de andra lagen. Det är blir bara tuffa matcher kommande säsong eftersom alla lagen är väldigt bra, säger Ville Korhonen.