Fotbollssäsongen är igång på flera håll och i division 1 norra Svealand har Gusk (Gamla Upsala) fått en bra start.

I laget finns Josefine Stomberg från Märsta som gjorde sin första start i den tredje omgången mot Rimbo och då tog det bara två minuter innan hon spelade fram till matchens första mål.

– Vi har en tydlig spelidé och vill rulla runt bollen mycket och hitta diagonala passningar. Många andra lag tjongar och slår långbollar medan vi kan ta tag i matcher snabbt och motståndarna blir nog ställda av vårt spel, säger Josefine Stomberg.

Artikelbild

Under förra säsongen bytte hon lag och gick från moderklubben Rosersberg/Sigtuna i division 3 – där hon gjort nio mål fram till sommaruppehållet – till Gusk i division 1.

Debuten skedde i mitten av augusti mot Sandviken och två veckor senare kom första målet i en match mot Gefle.

– Niclas (Hedström, tränare i Gusk) kontaktade mig och ville att jag skulle och testa. Det var en stor omställning från division 3 och varje träning är tuffare och hårdare men jag kände att jag ville spela på en högre nivå. Då är det hundra procent som gäller och det finns inget utrymme för felpass eller att vara trött på träningar, säger Josefine Stomberg.

Josefine började spela fotboll i Rosersberg när hon var runt sex år gammal. Sedan dess har hon bland annat representerat Knivsta och Bollstanäs och är nu en av flera nya spelare i Gusk som anslöt under förra eller inför den här säsongen.

Det gör att konkurrensen om platserna i laget är tuff, speciellt i anfallet.

– Förra säsongen hade vi knapert med spelare medan vi nu nästan kan ställa upp med två lag. Man får verkligen fajtas om sin plats i laget och visa på varje träning att man vill spela. Det är en stor mental skillnad från förra säsongen och ingen vill sitta på bänken. Samtidigt har vi väldigt kul ihop som lag och det bidrar till vårt spel, säger Josefine Stomberg.

Förra säsongen kom Gusk på sjätteplats i division 1 norra Svealand men i år siktar klubben högre i serien där ettan går direkt till elitettan.

– Vi har inte pratat så mycket om egentliga mål utan vill göra så bra ifrån oss som möjligt. Jag känner absolut att vi har chans att konkurrera om topp tre-platserna och för egen del hoppas jag spela så mycket som möjligt och utvecklas som spelare, säger Josefine Stomberg.