FC Arlandas försäsong och förberedelser inför den kommande säsong är i full gång.

Laget spelade sin första träningsmatch i slutet av februari och har fler inplanerade inför premiären.

– Försäsongen har varit bra, vi har ändrat spelsystem och har en del nya spelare. Utifrån det tycker jag att det har sett bra ut och vi spelar på ett sätt som kräver mycket kondition och aggressivitet så det tar ett tag innan det sitter helt, säger Freddy "Chino" Gonzalez, huvudtränare i FC Arlanda.

Artikelbild

Freddy var med och startade upp FC Arlanda 2004 och har tidigare varit tränare för a-laget som han bland annat förde från division åtta till division fem samt vann Upplandscupen med en gång.

Men efter säsongen 2016 valde han att ta en paus från seniorfotbollen och tog över föreningens U19-lag men nu är han tillbaka som huvudtränare i a-laget.

– Det är roligt att vara tillbaka, jag älskar fotboll och gillar utmaningen med att föra klubben tillbaka till division 3. Föreningen spelade lite annorlunda förra säsongen men jag vill spela mer offensivt med hög press som gör att vi vinner boll högt upp i planen. Vi ska bestämma rytmen i matchen och ha spelövertag på motståndarna. Det tog någon match men har sett allt bättre ut under försäsongen och det gäller att fortsätta på samma sätt i serien, säger Freddy Gonzalez.

FC Arlandas stomme är densamma som förra säsongen men klubben har även fått in flera nya spelare samt lyft fem juniorer från de egna leden.

Artikelbild

– Det är härlig konkurrens i truppen och vi har flera spelare på varje position. Vi har fått en del spelare med spetskvalitéer och har provat olika uppställningar och alternativ. Vi får jobba vidare och det gäller att hitta det bästa alternativ som fungerar bäst för dagen och motståndet, säger Freddy Gonzalez.

Förra säsongen var FC Arlanda nykomlingar i division 3 och slutade på tiondeplats med 27 inspelade poäng – två pinnar från kval.

Därmed är klubben tillbaka i division 4 den kommande säsongen och där räknar laget med att slåss i toppen av tabellen.

– Vi har inget uttalat mål om att ta oss tillbaka till division 3 direkt men vill slåss där uppe. Vi jobbar med att sätta spelsystemet till fullo och får se hur det ser när serien börjar. Vi vill vara med i toppen när det drar ihop sig men får se hur det ser ut i slutet av säsongen, säger Freddy Gonzalez.