I en svängig match turades Skånela och Lindesberg om att leda och lagen följdes åt till slutminuterna.

Med 29 sekunder kvar att spela satte Simon Lindberg sitt andra raka mål och det innebar 30–28.

– Jag får en bild i mitt huvud vad ska vi göra och säger det, sedan utför vi det precis som vi ska. Det blir friläge och Simon sätter chansen, det var en fantastisk känsla som tränare och lag. Jag är stolt över grabbarna att vi lyckas lösa en så pressad situation, säger Jimmy Karlsson, huvudtränare i Skånela.

Artikelbild

Därefter gjorde lagen varsitt mål och Skånela vann med 31–29 efter en sen vändning.

Med drygt sex minuter kvar att spela ledde Lindesberg med 28–26 men Skånela kom tillbaka och vann i en jämn tillställning i Vikingahallen.

– Vi gör ingen hundra procentig insats utan släpper in 18 mål i första halvlek men när det ska avgöras i slutet är vi bra. Tillfälligheterna var på vår sida i dag, båda kanterna var fantastiska och Simon var grym när det skulle avgöras, säger Jimmy Karlsson.

Därmed tog Skånela sin första seger på över en månad efter fyra matcher utan vinst (tre oavgjorda och en förlust).

Artikelbild

Samtidigt förlorade konkurrenten Aranäs mot serieledande OV Helsingborg och tappar därmed i kvalkampen.

– En otroligt förlösande seger, det känns som vi sprungit med ett gäng stenar på våra axlar för att vi ska klara av den här kvalplatsen. Det har bara varit frågan om när och den här segern ger bra självförtroende. Vi visar en otrolig moral och är en väldigt stark grupp där alla killar bidrar, säger Jimmy Karlsson.

Artikelbild

Inför sista omgången ligger Skånela fortsatt på kvalplats med 33 poäng, två pinnar fler än närmast jagande Rimbo som även har sämre målskillnad.

Därmed räcker det med minst oavgjort för att Skånela på egen hand ska säkra kval i sista omgången mot VästeråsIrsta (som Rimbo slog med 35–32 under onsdagen).

Artikelbild

– Det är inte hundra procent klart ännu men vi sitter i ett väldigt bra läge. Spelet har inte klaffat de senaste matcherna och vi kan bättre än i dag också så vi åker till Västerås för att vinna, säger Jimmy Karlsson.