I början av den andra halvleken gjorde Hallby fyra raka mål och sänkte Skånelas ledning från 14–20 till 18–20.

Därefter följdes lagen åt i några minuter innan Skånela ryckte till sig fyra bollars ledning.

– Det svajade i matchen men skillnaden i dag var att vår dåliga period inte var så lång. Många bidrog och nästan hela bänken spelade och det var kul, säger Jimmy Karlsson, huvudtränare i Skånela.

Artikelbild

Skånela höll ständigt minst två bollars ledning och när Oskar Frank satte 32–28 med drygt en minut kvar att spela var Skånelas seger säkrad.

Till slut vann hemmalaget med 33–30 efter en spännande andra halvlek.

– En väl genomförd handbollsmatch från vår sida och vi följer de detaljer vi kommit överens om. Det var härlig energi både på planen och bänken och jag vill verkligen berömma publiken som hjälpte oss till segern, säger Jimmy Karlsson.

I den första halvleken tog Skånela ledningen med 14–10 och utökade ledningen efter att ha gjort två raka mål.

Artikelbild

Men Hallby – som tränas av förre Skånelaspelaren och ledaren Jesper Östlund och där Oskar Hedvall och Andreas Söderman numera spelar – kom tillbaka innan Skånela svarade och avgick med segern.

– För härlig seger och det är verkligen jätteskönt att vinna efter två halvtunga förluster. Vi gör en jätteinsats och följer spelplanen mycket bättre än tidigare mot Varberg. Vi har färre tekniska fel, gör 33 framåt som är jättebra och kämpar och sliter bakåt, säger Jimmy Karlsson.

Artikelbild

Hur ser du på fortsättningen?

– Vi får fyra poäng ned till Rimbo och en del plusmål men det är fokus på nästa match som gäller och ska vinnas. Sedan får vi se hur långt det här tar oss. Dagens seger visar på karaktär och vi vet vad vi kan prestera. Vi var besvikna efter matchen mot Varberg och ville verkligen ha två poäng i dag, säger Jimmy Karlsson.

Artikelbild

Därmed bröt Skånela sin svit på två raka förluster och tog en viktig seger i kampen om en kvalplats.

Efter 20 omgångar står klubben på 28 inspelade poäng och drar ifrån Rimbo i kampen om en kvalplats då de förlorade mot OV Helsingborg under lördagen och tar in på tredjeplacerade Hallby som har en pinne mer.

Artikelbild

– En jätteskön seger i en tuff match och det blir speciellt när man känner några i andra laget. Det var en svängig match och det gällde bara att fortsätta kriga, säger Isak Nielsen, lagkapten i Skånela.

Efter tre tuffa matcher mot toppkonkurrenter väntar på pappret lättare motstånd då Skånela ställs mot RP Linköping – på negativ kvalplats – på bortaplan i nästa omgång.

Artikelbild

– Vi hade både energi och spelade bra i dag och spelet klaffade. Vi var ett lag, hjälpte varandra och gav energi. Nu är det bara att fortsätta träna på och förbereda sig inför nästa match, säger Isak Nielsen.