I den sista omgången av herrallsvenskan ställdes Skånela mot jumbon VästeråsIrsta.

Fjärdeplatsen och kval till Handbollsligan var i princip säkrad innan matchen och Skånelas kanonstart som innebar 10–3 efter 20 minuter gjorde läget ännu bättre.

– Vi spänner musklerna och är riktigt bra fokuserade i början, framför allt i försvaret där vi släpper in få mål och får kontroll över matchen. Det gör att vi kan lufta hela laget och alla som kommer in gör det bra, säger Jimmy Karlsson, huvudtränare i Skånela.

Efter den pigga starten ledde Skånela med 13–7 i halvtid och behöll ledningen matchen ut.

I andra halvlek sänkte VästeråsIrsta avståndet till tre mål vid flera tillfällen och med en sekund kvar att spela satte hemmalaget 23–25 som blev slutresultatet då Skånela tog sin andra raka seger.

– Vi gör ingen superinsats i andra halvlek men gör det som behövs och är tillräckligt bra för att vinna med två–tre bollar. Som helhet är det en bra insats på bortaplan och det är förbannat skönt att kvalet är helt klart, säger Jimmy Karlsson.

Segern var Skånelas 15:e för säsongen och gör att de slutar på 33 inspelade poäng efter 26 omgångar.

Laget behåller sin fjärdeplats – som i princip var klar inför sista omgången – och kommer att kvala till Handbollsligan.

– Många har pratat om att kvalplatsen varit klar länge och nu är det helt säkert i teorin också. Jag är grymt stolt över hur vi genomfört säsongen och det ska bli superkul med kval, sa Jimmy Karlsson.

I kvalet ställs Skånela mot det elfteplacerade laget i Handbollsligan, platsen innehas i nuläget av Önnered men vilka det blir avgörs på måndag när den sista omgången i högsta serien spelas.

Kvalet spelas i bäst av fem matcher och inleds tisdag 26 mars i Vikingahallen.

– Vi får se hur vi kan slåss på den nivån och på hemmaplan kan vi störa alla lag. Förhoppningsvis blir det en folkfest med härlig inramning. Vi har tio dagar att förbereda oss på och vi ska göra så gott vi kan, säger Jimmy Karlsson.