I lördags kväll ställdes Arlanda Jets mot brittiska Birmingham Lions i en träningsmatch på Midgårdsvallen.

Drygt hundra personer var på plats för att se träningsmatchen.

– Det var mycket jobb med att fixa hit dem med resa och logistik men jag är jätteglad över att vi gjorde det, säger Ville Korhonen, headcoach i Arlanda Jets.

Det blev en jämn historia med två defensivt starka lag och i halvtid stod det 0–0.

Arlanda Jets hade en del chanser och i slutet av fjärde quartern kom avgörandet när Anna Persson fångade en långboll och sprang in matchens första touchdown.

– Det såg ut som en träningsmatch i början då det var lite skakigt och båda lagens försvar var jätteduktiga. Vi hade lite problem med vår offense i första halvlek men fick igång anfallen bättre i andra halvlek och hade några lägen, säger Ville Korhonen.

Efter touchdownen sparkade Sabina Rydberg in extrapoängen som gjorde att Arlanda Jets vann med 7–0 i den historiska matchen.

– Jag är jättenöjd med hur vi spelade och det var skönt att vinna, det ger självförtroende. Birmingham har 60–70 procent av Englands landslag och det är starkt vårt defense höll nollan. De påminner om Carlstad och Örebro i sitt spel så det var en bra uppladdning inför premiären och nu är vi jättesugna på att dra igång säsongen, säger Ville Korhonen.

För Arlanda Jets var träningsmatchen en del av förberedelserna inför den kommande säsongen i superserien som inleds lördag sjätte april på bortaplan mot Jönköping Spartans.

Sedan ställs klubben även mot Carlstad Crusaders, Stockholm Mean Machines och Örebro Black Knights i grundserien.

– Det var kul att spela mot ett annat lag än de vi vanligen möter i Sverige och det här var något nytt att prova på. Nu ska vi finslipa detaljerna, ladda och prata ihop oss inför premiären. Vi går vidare med en väldigt bra känsla efter träningsmatchen och det är jättekul, säger Ville Korhonen.

Förra säsongen vann Örebro Black Knights semifinalen med 42–7 (förlorade sedan finalen mot Carlstad Crusaders) och därmed åkte Arlanda Jets ut i semifinalen för andra året i rad.