Flera olika klasser och distanser sprangs under lördagen med första start klockan 13.00 för knatteloppet där deltagarna under sju år sprang 700 meter.

Vuxna kunde välja mellan att springa fem eller tio kilometer, dessutom finns det kortare bannor för den yngre på 2,2 kilometer respektive 700 meter.

– Det var över 80 knattar som sprang och det var väldigt roligt. Det har varit en väldigt bra dag överhuvudtaget där allting förflöt som planerat, vädret var väldigt fint och trevlig stämning, säger Carl Gustaf Kjellberg, tävlingsledare på Lions i Sigtuna.

Artikelbild

Start och mål var vid Stora Torget i Sigtuna där även uppvärmning och andra aktiviteter anordnades.

Totalt deltog cirka 570 löpare i årets Stadslopp och det var ungefär så många som arrangörerna räknat med.

– Det var många lokala löpare från Sigtuna och Märsta men människor kom även från lite överallt. Det var en väldigt lyckad dag där jag hoppas alla är nöjda, säger Carl Gustaf Kjellberg.

Sigtuna stadslopp arrangeras av Lions klubbar i Sigtuna och Märsta-Arlanda och anmälningsavgiften som deltagarna betalade gick till välgörenhetsprojekten De glömda barnen och Kenyaprojektet.

Artikelbild

Vinnare i de längsta loppen på tio kilometer blev Marcus Hallbäck för herrar med tiden 35.34, drygt en halv minut till Erik Norrbom på andra plats, och för damer var Malin Hjalmarsson snabbast på tiden 40.40 med drygt två minuter till godo på tvåan Anna Leijon från Sigtuna.