Efter drygt tolv minuter hade Skånela gjort tio mål och Torslanda sex stycken. Då tog hemmalaget time out men gästerna fortsatte ösa på framåt och ledde i halvtid med 20–11.

– Bra försvar- och målvaktsspel gjorde att vi fick kontringar och en del enkla mål. Sedan spelade vi bra i uppställt spel också och producerade framåt, säger Jimmy Karlsson, huvudtränare i Skånela.

I den andra halvleken höll Skånela avståndet och ledde hela tiden med minst sju mål.

Slutresultatet blev 34–24 efter att Simon Källström gjort gästernas sista mål.

– Jag är supernöjd med vår insats och vinst borta mot Torslanda med tio mål är väldigt bra. I första halvlek var vi bra i alla faser och i dag visade vi hur bra vi kan vara, säger Jimmy Karlsson.

I Skånela var Fredrik Olsson tillbaka efter skada och han stod för sex mål. Även Andreas Söderman spelade efter att ha missat senaste matchen medan Isak Nielsen inte var med i truppen.

– Ledigheten gjorde oss gott och vi har fått tillbaka en del spelare. Det gör att vi kan byta mer och spela ut de kort som vi vill, säger Jimmy Karlsson.

Därmed besegrade vann Skånela mot Torslanda för andra gången den här säsongen.

Efter 15 omgångar ligger laget på nionde plats i tabellen med tolv inspelade poäng – lika många som Rimbo och Linköping men med bättre målskillnad.

I nästa omgång ställs laget mot just Linköping hemma i Vikingahallen i en viktig match i kampen runt kvalstrecket.

– Det här var en jättebra start på våren och spelet bådar gott inför fortsättningen. Vi levererade på flera ställen och är sugna på fler matcher, säger Jimmy Karlsson.