2017 slutade med 24 segrar på drygt 130 lopp, över en miljon kronor i inkörda prispengar och hennes bästa tävlingsår någonsin – hittills. Kim Moberg kan se tillbaka på ett framgångsrikt år som överraskade de flesta – inklusive henne själv.

– Jag fick chansen att tävla med många fina hästar och det kändes väldigt bra. Att det sedan gick så bra hade jag nog inte förväntat mig, säger Kim Moberg.

Framgångarna gjorde att hon förra årets tilldelades prestigefyllda Nordinstipendiet. Den här säsongen ska hon försöka upprepa bedriften.

Artikelbild

– Jag har inga speciella mål med året men jag vill göra lika bra ifrån mig som förra året och köra in lika mycket prispengar, säger Kim Moberg.

Travsporten går i familjen och Kims pappa, Svante Båth, är en av Sveriges mest framgångsrika travtränare och även hennes mamma har tidigare jobbat med hästar.

Sedan snart två år tillbaka bor Kim i en lägenhet i Sigtuna och jobbar som hästskötare på stall Båths filial i Knivsta.

– Jag tar hand om och tränar åtta hästar och brukar träna på kvällarna. Jag har alltid jobbat med hästar och vetat att jag velat fortsätta med det, säger Kim Moberg.

Artikelbild

Efter att ha tagit studenten provade Kim att jobba på Ikea i Sundsvall men hon saknade hästarna och flyttade så småningom till Sigtuna för att arbeta.

Kim har varit intresserad av hästar hela sitt liv och redan när hon var ett år gammal fick hon en shetlandsponny.

Artikelbild

När hon var åtta tog hon ponnylicens och började snart med trav. Första tävlingen gjorde hon vid 16 års ålder och sedan dess har hon utvecklats snabbt.

– Jag vill hela tiden köra så mycket som möjligt och tar chansen så fort jag får den för att utvecklas. Som alla andra drömmer jag såklart om att tävla i de största loppen och jag hoppas att det blir av, säger Kim Moberg.