Under fredagen var William Karlsson tillbaka där allting började i Märsta och Pinbackshallen.

NHL-stjärnan spelar i Vegas Golden Knights och förbereder sig för den kommande säsongen men var på plats för att presentera sin satsning på unga spelare i sin moderklubb. Efter det intervjuades han, svarade på frågor och skrev autografer.

– Det är alltid roligt och nostalgiskt att komma till Pinbackshallen, det väcker goda minnen. Jag kommer själv ihåg hur det var som ung att träffa mina idoler och det är kul att göra kidsen glada, säger William Karlsson.

Artikelbild

William Karlsson började spela ishockey i Wings hockeyskola som han numera stöttar och skänker hundra hockeyklubbor till.

– Det var företaget bakom klubborna som ville göra något och frågade mig vad det kunde vara. Jag tänkte på Wings, klubbor är så dyra nu för tiden och förhoppningsvis hjälper det här lite. Det var självklart att skicka till Wings och de yngre spelarna och kanske tycker ungarna att det är kul att åka runt med likadana klubbor som vi i NHL, säger William Karlsson.

Vad kommer du ihåg från när du började i hockeyskolan?

– Det var några år sen men jag minns framför allt att där det är en hall numera var det en uterink som vi spelade mycket på. Det är många minnen härifrån med hockeyskolan och team 93. Många skratt men också några motgångar när man förlorade. Det var en riktigt rolig tid.

Artikelbild

Vad gjorde att du fastnade för ishockey?

– Min farsa lirade ishockey så intresset kom därifrån. Jag var ute på is väldigt tidigt, jag var alltid ganska duktig så det hjälpte till. Jag tyckte att ishockey var roligt och då rullade allting på.

Artikelbild

Via klubbarna Västerås och HV71 hamnade han i USA och Anaheim Ducks och sedan Columbus Blue Jackets.

Inför säsongen 2017/18 blev han en del av den nystartade klubben Vegas Golden Knights och första säsongen i Vegas vann William Karlsson den interna skytteligan med 43 mål och var poängbäst i laget som gjorde succé med 78 poäng (43 mål och 35 assist) på 82 grundseriematcher.

Artikelbild

Centerns statistik på plus 49 var bäst i hela NHL, han blev trea i den totala skytteligan och tilldelades priset Lady Byng Memorial Trophy som tilldelas spelaren som under grundserien visat största sportsliga och gentlemannamässiga uppträdande kombinerat med stor spelskicklighet.

Under sommaren har William Karlsson bland annat varit i Stockholm och förberett sig inför den kommande säsongen i NHL.

Artikelbild

– Det har varit en bra sommar och jag är väl förberedd inför säsongen. Jag var i Italien en vecka på semester, annars har jag tränat varje vecka, säger William Karlsson.

Första säsongen i Vegas slutade med final i Stanley Cup och förlust med 4–1 i matcher mot Washington Capitals.

Förra säsongen fick ett bittert slut då klubben åkte ut i åttondelsfinalen mot San José Sharks och fjärde september åker han över till USA för att inleda försäsongen med klubblaget.

– Jag har tränat och kört en del på is med andra Stockholmsgrabbar som spelar i NHL. Det känns bra inför säsongen, vi har ett bra lag och jag tror verkligen att vi kan utmana om att vinna. För egen del hoppas jag prestera bättre än förra året, jag var helt okej men jag vill vara på en högre nivå och att jag slår mig själv, säger William Karlsson.