Det var med tudelade känslor som Jesper Östlund avslutade förra säsongen med Skånela.

Klubben slogs in i det sista om en kvalplats till Handbollsligan samtidigt som tränaren sedan tidigare aviserat sitt kommande avsked.

– Det var lite konstigt slut på säsongen och det var såklart jobbigt att Skånela som varit en del av mitt liv så länge. Men det ska bli jättekul att vara huvutränare och jag ser fram emot att arbeta med helheten och bygga upp något eget, säger Jesper Östlund.

Han är ny huvudtränare i allsvenska Hallby som förra säsongen slutade på fjärdeplats och förlorade det följande kvalet till Handbollsligan mot Ricoh.

Där ersätter han Kim Shepherd som blivit ungdomsansvarig på bänken och har skrivit på ett avtal som sträcker sig över tre år.

– Jag har fått ett jättebra intryck av föreningen som är väldigt proffsig och på framfart. Vi har höga ambitioner och vill upp till handbollsligan, sedan får vi se hur lång tid det tar och det är mycket som ska stämma för att ta steget men förutsättningarna finns absolut, säger Jesper Östlund.

Det blev fyra säsonger för Jesper Östlund som tränare i Skånela som även fostrades i som spelare och gjorde flera matcher för i elitserien.

Han gjorde även säsong (2009/10) i OV Helsingborg innan han 2014 sadlade om från spelare till tränare.

– Jag siktar högt och vill nå så långt som möjligt som tränare, sedan får vi se hur långt det leder. Jag började min tränarkarriär tidigt och har flera år på mig att lyckas. På sikt vill jag helst vara tränare ute i Europa men det är långt dit, säger Jesper Östlund.

Hur är du som tränare?

– Jag är väldigt engagerad och brinner mycket för handboll rent generellt. Det är något som jag älskar mer än allt annat och jag ser så mycket handboll jag kan. Jag gillar att ta snabba beslut och är inte den som håller tyst om jag tycker något.

Hur kommer Hallbys spel att se ut?

– Jag har mina idéer om hur vi ska bygga upp försvar- och anfallsspelet och det får vi arbeta på allt eftersom. Jag vill att det ska vara fart och fläkt i spelet med bra försvar och snabba kontringar.

Hallbys försäsong inleddes i mitten av maj innan de tog en paus.

Sista helgen i juli fortsätter träningen som blir mer handbollsinriktad och Östlund flyttade ned till Jönköping i början av juli.

Nya i klubben är även Andreas Söderman samt Oskar Hedvall (båda från Skånela) medan bland annat Nikola Djordjevic lämnat.

– Jag åkte lite fram och tillbaka innan så det är skönt att ha flyttat ned. Då kan jag fokusera helt på tränarjobbet och det ska bli jättekul att sätta igång. Jag får lägge mer tid på sporten som jag älskar och brinner, det kan inte bli bättre, säger Jesper Östlund.