Tillsammans med Alexander West ska Victor Bouveng tävla med de svenska färgerna på Formel 1-banan Bahrain International Circuit när Nations Cup avgörs under månadsskiftet november-december.

– Det ska bli väldigt spännande och kul att representera Sverige. Det blir verkligen en cool upplevelse att tävla på så anrik mark och köra under strålkastarna i Bahrain. Jag har tävlat mot Alexander tidigare och känner honom sedan tidigare så det blir kul, säger Victor Bouveng.

Nations Cup är en ny tävling där varje land ställer upp med två förare och Bouveng blev kontaktad av Garage 59 som är McLarens fabriksteam i GT Racing.

Artikelbild

De bjöd ned honom till ett test i Barcelona där han imponerade och blev utvald till tävlingen.

– När de bjöd ned mig för att testa i Barcelona så visade jag direkt vad jag går för. När dagen var över så klockades jag för liknande varvtider som McLarens ordinarie förare som kört bilen under många år, trots det var första gången jag satt i bilen. Detta ledde till att jag nu har fått möjligheten att köra för Sverige och så pass anrikt stall som McLaren, säger Victor Bouveng.

I Nations Cup ställer varje land upp med två förare per bil och tävlingen avgörs genom först ett kvalrace och sedan ett huvudrace där den slutliga vinnaren koras.

Tävlingen körs under tre dagar där racen går av stapeln under kvällstid i Bahrain.

Artikelbild

– Det ska bli riktigt roligt att förlänga säsongen lite extra. Det är ganska lugnt just nu men det blir mycket förberedelser inför Nations Cup. Jag är van vid uppehåll och glapp mellan tävlingar så jag ska förbereda mig så gott jag kan genom att prata med teamet, kolla videomaterial och hålla igång med fys och mental träning, säger Victor Bouveng.

Tidigare under året har Bouveng tävlat för Schnitzer Motorspor i GT Masters, som är ett av de starkaste mästerskapen för GT-bilar i världen, där sista deltävlingen kördes i tyska Hockenheim i slutet av september.

Artikelbild

Resultatmässigt gick det inte så bra men Vassundasonen är nöjd med sin prestation.

– Det var en tuff säsong med en bil som inte riktigt höll måttet. Att tävla i nog den hårdaste GT-serien i världen där man nästan alltid ser 30 förare inom en sekund på kvalen så måste allt stämma i minsta detalj. Resultaten har varit blygsamma men ser man till min egen prestation så lyckades jag till exempel lyckats slå min teamkamrat Timo Scheider som är tvåfaldig DTM-Mästare i samma bil, säger Victor Bouveng.

Utöver Nations Cup är framtiden öppen för Bouveng som håller många dörrar öppna.

– När jag hoppade in i McLaren bilen för första gången kändes allting rätt och att köra den var som en dröm. Att jag lyckades prestera första gången jag satt i bilen gjorde att jag får möjligheten att tävla för teamet Bahrain. Lyckas jag prestera där kan det bli precis hur bra som helst, säger Victor Bouveng.