I slutet av april blev det klart att Mattias Valente tar över som huvudtränare i Wings efter Björn Lidström och Viktor Helander som lett laget i två säsonger.

Han skrev på ett kontrakt som sträcker sig över 1+1 år och ser fram emot uppgiften.

– Jag började jobba i maj och det har känts bra. Det har varit mycket nytt och första tiden har handlat om att forma truppen till nästa säsong. Det tar tid att bygga ett lag men vi har kommit så långt som jag velat, säger Mattias Valente.

Den nye tränaren är fostrad i Wings och spelade själv sex säsonger i division 1 och några matcher i allsvenskan med föreningen.

Närmast kommer han från att ha arbetat som skills coach och instruktör för flera klubbar i Sverige och utomlands. Förra säsongen var han även utvecklingsansvarig i AIK.

– Jag vill skapa en miljö där spelare vill vara, kan utvecklas och bli bättre. Jag hoppas kunna jobba mycket med att utveckla laget och spelarna individuellt för att få ut så mycket som möjligt av varje spelare samt bidra med energi och kunskap, säger Mattias Valente.

Arbetet inför den kommande säsongen i hockeytvåan – förra säsongen åkte Wings ur hockeyettan efter kvalspel – är igång och klubben har bland annat förlängt kontrakten med Sebastian Lindström (back), Johan Simons (back) samt Simon Nilsson och siktar på att få in fler förstärkningar.

– Ungefär tre fjärdedelar av truppen är klar och vi letar efter rätt karaktärer som ska spela hos oss. Det är ett par backar och tre forwards som vi är på jakt efter, säger Mattias Valente.

Klubben kan få möjligheten att spela i hockeyettan eftersom alla föreningar i serien inte brukar uppfylla de ekonomiska kraven och Wings kan då komma att erbjudas en plats.

– Vi kommer att fortsätta drivas och träna som ett division 1-lag. För laget och verksamheten blir det inte så stor skillnad från förra säsongen utan det är motståndet och serien som blir annorlunda, säger Mattias Valente.

I nuläget tränar spelarna på egen hand efter att träningsschema med fyra pass i veckan och laget går på is vecka 32