Efter jul- och nyårsuppehåll väntade årets första match för Skånela som ställdes mot Amo på bortaplan.

Det slutade med sjätte raka segern för Skånela inte förlorat på knappt två månader (senaste förlusten kom 10 november mot Varberg).

– Vi har inte vunnit här nere på tre år så det är starkt att komma hit och ta poäng Jag är supernöjd med poäng men lite missnöjd med prestationen, säger Jimmy Karlsson, huvudtränare i Skånela.

Matchen började jämnt då lagen turades om att ha ledningen och i halvtid ledde Amo med uddamålet (11–10).

Men efter pausen tog Skånela över och fem raka mål gjorde att de vände 13–14-underläge till ledning med 18–15.

– Defensivt var vi jättebra och Jesper Forsberg var magisk i andra halvlek. Han stod för flera räddningar som gav oss enkla mål på kontringar men framåt har vi mer att ge. Vi var lite ringrostiga och dåligt tajmade, men det är inte så konstigt efter två veckors ledigt, säger Jimmy Karlsson.

Amo kom tillbaka och sänkte avståndet till två mål men Skånela höll undan och vann till slut med 22–19 efter en spännande avslutning.

I och med segern står Skånela på 22 poäng efter 15 omgångar – sju pinnar mer än närmast jagande Rimbo utanför kvalplatserna.

– Vi hittar en väg att vinna matchen och det är två viktiga poäng som skapar mer luft ned till Rimbo. När vi tränat ihop lite mer så blir nog spelet bättre och jag är supernöjd med segern säger Jimmy Karlsson.

I nästa omgång väntar årets första hemmamatch då Skånela tar emot Anderstorp hemma i Vikingahallen den 13:e januari.