Trots stort stöd och påhejande från en publik på drygt 350 åskådare, lyckades de båda lagen inte få upp intensiteten i spelet.

Både Märsta IK och Arlanda FC kämpade och hade ett bra försvarsspel, men de riktiga målchanserna och avsluten uteblev.

– Det var ett ställningskrig matchen igenom. Inte i närheten av samma intensitet som förra derbyt, där det var mycket känslor. Båda lagen var bra bakåt i dag men inte jättemycket framåt, säger Milo Hanna, målvakt i FC Arlanda, som fick ta emot uppskattning efter matchen.

Artikelbild

| Oavgjort. Märsta IK - FC Arlanda slutade 0-0.

Förra gången de båda lagen möttes var i våras. Då vann Märsta IK med 4–1. Inför lördagens derby låg Märsta IK i toppen av tabellen i division tre, medan FC Arlanda låg betydligt längre ner.

Men resultatet 0–0 bör inte vara alldeles överaskande om man ser till dagsformen för de båda lagen. Märsta IK har förlorat sina tre senaste matcher medan FC Arlanda har tagit poäng i sina fem senaste.

Trots en del slarv hade Märsta IK ett visst övertag och Kaj Eskelinen, Märstas tränare, var ända rätt nöjd efteråt.

– Vi gör en helt okej match till sista tredjedelen. Det var mycket kamp och mycket vilja, men vi skapar inte de målchanser vi vill ha.

Artikelbild

| Spelet. Det var mycket dribblande framåt och tillbaka. Publiken hade gärna velat se mer anfallsspel och mål.

Nu har pressen ökat på Märsta IK inför höstsäsongen.

– Det gäller att vi vinner alla matcher framöver om vi ska ha en chans att få kvala till division 2, säger Kaj Eskelinen.

Efter lördagens derby har Märsta IK halkat ner i tabellen och ligger på en fjärde plats, medan FC Arlanda har gått upp till en nionde plats, av tolv möjliga, i div tre norra Sveland.

Nu är det bara för båda lagen att ladda om. Märsta IK spelar sin nästa match mot Vaksala SK på bortaplan den nionde september, medan FC Arlanda möter Västerås IK samma dag, fast på Midgårdsvallen.