I helgen avgjordes steg fyra i ungdoms-SM för flickor födda 2002/03 och Skånelas F16-lag ställdes mot Skövde, Aranäs och Åhus i sin grupp.

Det slutade med tre vinster, gruppseger och avancemang till finalspelet som avgörs i början av maj i Uppsala.

– Det är jätteroligt och tjejerna har kämpat för det här hela säsongen. Vi har trott på det här och det finns något i laget som är utöver det vanliga, säger Håkan Persson som leder laget tillsammans med Dagge Lundin.

Artikelbild

I lördags vann Skånela mot Åhus med 26–20 och det följdes upp med en nervkittlande uddamålsseger mot Aranäs under söndagen.

Gruppspelet avslutades med vinst över Skövde (26–23) i den sista matchen och därmed slutade Skånela på maximala sex poäng.

– Vi visste att mötet med Aranäs var en nyckelmatch och det blev en nervig och jämn tillställning. Vi hamnade i förarsätet, sen tog de ledningen men vi hade lite flyt och redde ut seger till slut, säger Håkan Persson.

Skånela F16 deltog i finalspelet i ungdoms-SM förra året i Malmö och placerade sig som sexa i Sverige.

Årets finalspel avgörs i IFU Arena i Uppsala den 3–5 maj. Skånela är hittills obesegrat i ungdoms-SM och i finalspelet gör åtta lag upp om titeln.

– När det bränner till USM lyckas vi prestera vårt bästa och det finns ett bra go i laget. Vi har lite rutin från finalspel och det blir en rolig upplevelse, säger Håkan Persson.