Arlanda Jets fick en tung start på semifinalen mot Örebro Black Knights på Behrn Arena. Hemmalaget tog först ledningen med 8–0 och utökade sedan till 14–0 strax före halvtid.

– Örebro är ett tungt och stort lag och vi visste att de skulle komma ut starkt i början av matchen. Det var jag inte orolig för och vi stoppade dem i andra halvlek och hoppades att vi skulle komma tillbaka, säger Ville Korhonen, headcoach i Arlanda Jets.

Arlandas offensiv hade svårt mot ett starkt hemmaförsvar men reducerade till 7–14 i den andra halvleken.

Bortalaget jagade en touchdown till och skapade en del chanser men lyckades inte göra några mer poäng.

– Vi var nära end zone en gång men tyvärr fick vi inte igång vårt anfall tillräckligt. Vårt försvar var jättebra och gav oss chansen att vinna matchen men då måste man göra fler poäng än motståndaren, säger Ville Korhonen.

Därmed förlorade Arlanda Jets mot Örebro Black Knights i semifinalen för andra året i rad (förra året vann motståndarna med 42–7).

Tidigare under säsongen när lagen möttes på Behrn Arena under grundserien vann Arlanda Jets med 7–0 men den här gången blev det förlust.

– Det var en väldigt tuff säsong då två lag drog sig ur serien och vi ibland gick en månad utan att spela match. Då är det svårt att få ihop laget och vi hade hoppas utmana de två klubbarna i topp mer. Vi var nära men inte tillräckligt nära, säger Ville Korhonen.

SM-finalen spelas sjätte juli mellan Carlstad Crusaders (klara sedan tidigare som seriesegrare) och Örebro Black Knights.

För Arlanda Jets fortsätter året med flaggfotboll och några av spelarna åker troligen med landslaget till EM i Leeds i augusti.