I den sista omgången av division 1 östra gällde det för Rosersberg att vinna mot Järfälla samtidigt som Alunda tappade poäng mot Bele Barkarby för att man skulle gå om och ta tillbaka sista kvalplatsen i tabellen.

Det blev dramatiskt in i det sista då Rosersberg jagade kvittering två gånger om. Men Järfälla höll undan och vann med 7–6.

– Vi fick inget gratis men kämpade hårt hela tiden och gav inte upp. Vi körde in i kaklet och inför tredje perioden gick vi över till att pressa på hela banan för att få till en kvittering, säger Pelle Gabrielsson, tränare i Rosersberg.

Artikelbild

Hemmalaget fick en tung start i Rosershallen då Järfälla tog ledningen redan efter 54 sekunder.

Rosersberg kvitterade till 2–2 men Järfälla gjorde två mål till i första perioden. Sedan behöll bortalaget ledningen matchen ut.

– Det är egentligen inte här vi tappar kvalplatsen utan det beror på vår svaga period innan jul då vi inte vann på åtta matcher. Det ställde till det för oss, säger Pelle Gabrielsson.

I och med vinsten säkrade Järfälla seriesegern medan Rosersberg åkte på sin tredje raka förlust – innan dess hade man sju raka vinster efter jul- och nyårsuppehållet – och den svaga säsongsavslutningen gjorde att laget tappade sin fjärdeplats i tabellen.

Artikelbild

Efter 22 omgångar slutade man sexa med 35 inspelade poäng – två pinnar upp till fyran Bele Barkarby som vann mot Alunda i sista omgången och därmed knep sista kvalplatsen.

– Förra året flöt allting på medan den här säsongen har vi dragits med skador vid fel tillfällen, folk har varit sjuka och det har varit kämpigare, säger Pelle Gabrielsson.

Artikelbild

Därmed är säsongen över för Rosersberg som inte lyckades upprepa bedriften från 2017 då laget tog sig till kval till allsvenskan utan man spelar i division 1 även nästa säsong.

– Om vi grejat kvalplatsen så hade jag varit nöjd men nu gör vi inte det. Vi har fått kämpa i år och krigade in i det sista, säger Pelle Gabrielsson.