Försäsongen har pågått sedan första augusti och flera träningsmatcher har spelats.

– Försäsongen har varit bra och allting har gått enligt plan. Vi ligger i fas och jag är nöjd med killarna såhär långt, säger Ola Thimrén, huvudtränare i Rosersberg.

Han kom in i ledarstaben i december men är ny som huvudtränare och tog över efter Pelle Gabrielsson som förra säsongen var nära att leda Rosersberg till allsvenskt kval men en förlust i sista omgången mot Järfälla stoppade jakten. Laget slutade sexa i tabellen med 35 inspelade poäng – två pinnar upp till Bele Barkarby som knep den åtråvärda fjärdeplatsen.

– Det här är min andra sejour i Rosersberg så jag kan klubben och känner vissa av spelarna sedan tidigare. Miljön är bekant för mig och det är kul att vara tillbaka, säger Ola Thimrén.

Laget har bland annat tappat de senaste årens poängkung Linus Jämtdal som gått till regerande svenska mästarna Storvreta i SSL och Johan Gunnarsson (Älvsjö) men värvat Jonathan Holmberg (Rotebro) och Simon Berg (Sigtuna).

– Vi har en ung trupp med potential om alla får vara friska och skadefria. Vi har tappat några spelare men har spets kvar. Truppen är lite tunn och det gör oss sårbara för skador och sjukdomar, säger Ola Thimrén

Premiären i division 1 Östra Svealand sker den 22 september då laget ställs mot Uppsala Teknologer på bortaplan i IFU Arena. Sedan väntar första hemmamatchen då man tar emot Hässelby i Rosershallen.

– Vi har inte satt något resultatinriktat mål utan ska försöka utveckla varje spelare 10–20 procent och bli bättre som lag. Vi ska jobba mer med individuell träning och på att förbättra spelarnas svagheter och då hoppas vi att det räcker långt. Hela föreningen vill få fram unga talanger och ge de speltid, vi har ett slagkraftigt juniorlag och ska utnyttja det, säger Ola Thimrén.