I fredags vann Christopher Sahlström, som tävlar för Arlandastad GK, tävlingen Katameya Dunes Championship i Egypten och som är en del av Mediterranean Tour.

Han gick runt på scoren 71-71-68 och slutade på totalt -6.

– Detta är min största seger hittills och det känns fantastiskt roligt. Jag spelade stabilt och bra under de tre varven. Men detkändes inte tillräckligt bra för att få stå som segrare. När jag gick upp på 18:e green så såg jag att jag ledde med två slag men att det fortfarande var nio spelare kvar ute på banan. Det var nervöst att se alla spelare komma in men när det stod klart att jag var segrade så kunde jag andas ut , säger Christopher Sahlström.

Artikelbild

Det var den tredje av totalt sex deltävlingar i den egyptiska touren Mediterranean Tour – The 2018 Winter Series.

I den första deltävlingen slutade han tia och i den andra kom han på tredjeplats och veckans resultat gör att han leder sammandraget.

– Jag trivs väldigt bra här i värmen, speciellt när snön ligger på marken hemma i Sollentuna. Jag har tyckt att mitt spel har suttit rätt fint under de senaste månaderna och var riktigt redo för tävlingarna här i Egypten. Vinnaren i varje "deltävling" vinner ett wildcard till en Challengetour-tävling, säger Christopher Sahlström.

Nästa tävling pågår just nu och spelas på Mirage City Golf Club i Kairo. Den pågår fram till onsdag och sista deltävlingen är klar 12 april.

– Detta är min andra vinter som jag är här och spelar. Det kommer spelare från olika håll och jag hörde talas om tävlingen via Facebook. Vädret är kanon, mellan 25-32 grader och banorna är fina. Folket här är väldigt trevliga så trivs bra att spendera flera veckor här, säger Christopher Sahlström.