Prince Ikpe Ekong, 37, har mer rutin än någon annan i Märsta IK. Eller vad sägs om spel i Italien, Slovenien, Schweiz, Kina och Rumänien. I Sverige har det blivit spel med både GAIS och Djurgården.

– Det känns riktigt roligt, en härlig kille som springer runt och garvar och är rolig. Han är den spelartypen jag tycker att vi har saknat tidigare. Han kommer med en stor erfarenhet och är en naturlig ledare som pushar på oss övriga i laget, säger Victor Levén som är en av många rutinerade spelare som valt att stanna kvar.

– Jag tror inte vi har tappat en enda spelare, däremot har vi fyllt på med några riktigt spännande nyförvärv.

I premiären på söndag väntar IFK Lidingö på bortaplan, ett lag som också har rutin i massor.

– Det är flera gamla Djurgårdare i laget, bland annat Yannick Bapupa, så det kan nog bli en speciell match. Inte minst för Prince Ikpe Ekong, fortsätter Levén som tror att den kommande ­säsongen kan bli en av de bästa.

– Känslan är riktigt bra. Vi har en riktigt bra trupp med 16 spelare, och när väl alla är hela och friska hade jag inte velat vara den tränare som ska ta ut en startelva. Under försäsongen har vi testat olika startelvor, så ingen kan egentligen vara säker på att få starta.

Efter flera år av Märstaprofiler i tränarrollen, senaste Michael Broberg, har klubben valt att titta utanför kommunen – och valet föll på Dante Lugo som senast kommer från Segeltorp.

– Jag har varit med och mött lag som Gusk och UIF, men faktiskt aldrig Märsta IK, jag hade ingen koll på laget alls, säger Dante Lugo.

– Jag börjar få lite koll, men det känns väldigt ovisst. Jag vet inte riktigt vart vi står just nu. På söndag efter premiären vet jag bättre.

Starten har varit lite trög, resultatmässigt.

– Ser vi till cup- och träningsmatcherna så har det väl gått lite sådär. Men vi har haft lite problem med skador och sjukdomar. Känslan är dock bra.

Victor Levén tror även han på en bra säsong, och han välkomnar nya tränaren Dante Lugo.

– Han kan fotboll, inget snack om det. Sedan känns det intressant med något nytt. Tidigare har vi bara haft tränare från kommunen. Dante har fått bilda sin egen uppfattning och vi spelare har fått visa att vi vill spela. Jag tror det är en stor fördel för oss som lag.