I en jämn och tät match följdes Skånela och Amo åt till knappt tio minuter återstod av matchen och Fredrik Olsson satte 20–20. Efter det inledde hemmalaget rycket som blev avgörande och gav en ny seger.

Skånela gjorde fem raka mål på drygt sex minuter och gick från lika till ledning med 25–20. Efter det kom Amo aldrig tillbaka utan hemmalaget vann med 26–21 inför hemmapubliken i Vikingahallen.

I en annars jämn match var det Skånela som inledde bäst och ledde med 4–1 efter drygt fyra minuter. Men Amo kom tillbaka och ledde med uddamålet i halvtid. Därefter följdes lagen åt innan Skånelas avgörande och sena segerryck kom.

Artikelbild

Därmed tog Skånela sin tredje raka seger och står på 16 inspelade poäng efter tolv matcher. Med det ligger klubben för närvarande på kvalplats till Handbollsligan i en haltande tabell.

Det återstår två omgångar för Skånela innan jul- och nyårsuppehållet och i nästa match den nionde december ställs laget klubben Aranäs på bortaplan. Sedan vänder serien och Skånela avslutar hösten på hemmaplan mot samma motstånd.