Rugby Sigtuna IF har startat en rugbysektion inom föreningen och planerar att starta ett lag för killar och tjejer i åldern 10–12 år. Kickoff för den nya satsningen är 27 januari i Prästängshallen då de som vill kan komma och prova på sporten och lära sig mer om den.

– Vi är några stycken som har spelat rugby tidigare och pratade om att det vore kul att starta ett lag så att barnen kan prova på sporten. Vi hade några möten där vi diskuterade frågan och nu har vi gått från ord till handing, säger John Bennet, ordförande i Sigtuna IF:s rugbysektion.

Föreningen kommer även att anordna en rugbyfestival i slutet av augusti för ungdomslag där de träffas och spelar matcher mot varandra.Under hur många dagar festivalen kommer att anordnas är inte bestämt ännu.

– Vi vet inte hur många som kommer att börja spela men vi har startat en hemsida, en Facebookgrupp och satt upp affischer om laget. Planen är att träna två gånger i veckan och vi får se vad som händer, säger John Bennet.

På kickoffen den 27 januari kommer även representanter från svenska rugbyförbundet och berättar mer om den växande sporten.