Efter tre förluster på de fyra senaste matcherna tog Skånela en viktig seger när bottenlaget Tyresö besegrades med 29–23.

Strax före halvtid ryckte Skånela till sig en tre målsledning när Oskar Frank satte 13–10 med tre sekunder kvar att spela av första halvlek.

– Vi började lite slarvigt i defensiven men efter ett tag lärde vi oss deras styrkor och svagheter samt hittade dynamiken i vårt spel. Då tog vi över matchen samtidigt som vi kunde gå runt på flera spelare av högre kvalitet, säger Jimmy Karlsson, huvudtränare i Skånela.

Artikelbild

Efter pausen fortsatte rycket då Skånela gjorde fyra raka mål och efter kom aldrig Tyresö tillbaka.

Hemmalaget hade en stabil ledning och ledde som mest med elva bollar innan Tyresö putsade till siffrorna i slutminuterna.

– Det var verkligen en stabil laginsats där alla får spela och bidrog. Vi ledde med elva bollar när det var en kvart kvar så det var skönt eftersom vi haft många jämna matcher som varit tajta in på visslan. Det här blev en komfortabel seger, säger Jimmy Karlsson.

Segern var Skånelas sjätte för säsongen och gör att klubben står på tolv poäng efter tio omgångar. Därmed ligger laget strax utanför kvalplatserna till SHE i en jämn tabell.

Artikelbild

I nästa omgång ställs Skånela på bortaplan mot ett annat bottenlag i form Anderstorp.

– Det här är en match som vi ska vinna om vi är påkopplade och gör det vi ska men det var skönt att se flera spelare komma in och prestera. Det visar att vi har många alternativ och att killarna kan slåss om speltid. Samtidigt får vi mer häng uppåt i tabellen och kan jobba vidare, säger Jimmy Karlsson.