Skånelas gemensamma försäsong med träningar och annat inleddes i slutet av juli och sedan dess har klubben spelat flera träningsmatcher mot motstånd från både Handbollsligan och division 1. I helgen besegrades Tyresö med 32–27 i genrepetet inför måndagens premiärmatch i allsvenskan.

– Det har varit en tuff försäsong med mycket fys och mindre handboll än jag är van vid. Därför var det extra kul att spela träningsmatcher och jag ser verkligen fram emot att börja seriespelet, säger Erik Östling.

Mittsexan kommer närmast från allsvenska Tyresö men har även spelat i Ricoh samt Alingsås och har erfarenhet från Handbollsligan.

– Skånela är ett väldigt gött och seriöst gäng. Det är många killar som vill mycket och det märks och skapar en bra stämning i gruppen. Ingen är nöjd utan vill hela tiden utvecklas och bli bättre och det är väldigt kul och utmanande, säger Erik Östling.

Andra nyförvärv till den kommande säsongen är bland annat Jesper Forsberg som anslutit från ligakonkurrenten och rivalen Rimbo som han spelat för de senaste åren och Hugo Sjölin från Sävehofs utvecklingslag i division 1 södra.

– Jag fick en bra känsla när jag pratade med Jimmy och Skånela är en seriös klubb som vill mycket. Det är kul med en ny utmaning och det ska bli skitkul när säsongen drar igång. Jag har sällan varit såhär taggad och jag tror verkligen på laget.