Förra säsongen var Skånela nära att få kvala till högsta serien. Nu siktar klubben ännu högre och förberedelserna är igång.

Den andra delen av försäsongen inleddes i slutet av juli och i helgen hade laget ett träningsläger med sex pass på två dagar samt sociala aktiviteter.

– Det blev en riktig rivstart och det är jättekul att vara igång. Det är alltid skönt med semester men efter ett tag längtar man tillbaka till vardagen och handbollen, säger Jimmy Karlsson, huvudtränare i Skånela.

På lördag spelar man den första träningsmatchen då Kungsängen kommer till Vikingahallen.

Sedan väntar match mot Hammarby i Eriksdalshallen på måndag 13:e augusti och Skånela kommer att spela sex träningsmatcher mot motstånd från både Handbollsligan och division 1.

– Det känns lagom med sex träningsmatcher och det ska bli roligt att se killarna spela. Vi ska forma ett nytt lag med nya spelare och det är mycket som ska stämma innan premiären av allsvenskan, säger Jimmy Karlsson.

Skånela avslutade förra säsongen starkt och slogs länge för en kvalplats till högsta serien men slutade till sist på femteplats – två poäng bakom fyran Hallby som knep sista kvalplatsen.

Under sommaren har laget bland annat tappat Andreas Söderman, Oskar Hedvall (båda till Hallby) och Jesper Filén men även förstärkt med Jesper Forsberg (Rimbo), Hugo Sjölin (Sävehofs utvecklingslag i division 1 södra) och Erik Östling (Tyresö).

– Truppen ser jättespännande ut och jag är supernöjd med hur den ser ut. Vi har en bra dynamik och åldersstruktur. Vi har lyft upp flera juniorer som vi har stora förhoppningar på medan andra spelare kan ta nya kliv, säger Jimmy Karlsson.

Den allsvenska säsongen inleds 17 september på hemmaplan med match mot Västerås/Irsta.

– Vi kommer att bygga vidare på det spel vi haft de senaste åren med bra försvarsspel där vi är tajta och starka och snabba kontringar. Sedan får vi bygga vidare och utveckla andra delar och detaljer, säger Jimmy Karlsson.