– Det är första gången vi har den här typen av sommarcamp här i Märsta. Vi bjöd in de här killarna för att vi ville höja nivån på fotbollsskolan, annars brukar det vara mer lek. Det här är ett samarbete mellan Märsta IK och ProRoma, moderklubben för italienska storklubben AS Romas ungdomsakademi, säger Kristoffer Rydén, ordförande Märsta IK.

Ute på plan finns fyra träningsstationer. Två av coacherna är influgna från Italien för den här veckan. Maurizio Carrarini, huvudtränare från Romas ungdomsakademi tränar deltagarna i skottövningar och teknik, medan Marco Di Carmine har specialträning med målvakterna.

– Den stora skillnaden mellan italiensk fotboll och svensk är tekniken. I Italien finns bara en sport och italienarna tar det väldigt seriöst. En fotbollsskola som denna ska vara rolig men under de tre timmar jag undervisar vill jag ge inspiration till större fokus och att ta fotbollen på allvar, sedan får de leka efteråt, säger coach Maurizio Carrarini.

Artikelbild

| Dribbling. Prince Ikpe Ekong, tidigare landslagsspelare i Nigeria lär sina elever att dribbla.

På andra sidan plan tränar spelarna fitness, snabbhet och balans med Terry McLeod, brittisk idrottsutvecklare och Prince Ikpe Ekong, före detta VM-spelare med Nigeria, tränar spelteknik med sin grupp. Efter ett pass roteras det så att alla deltagarna får ta del av specialkunskapen.

– Det är jätteroligt att lära sig spela fotboll och utvecklas. Jag är bra på att dribbla men behöver träna mer på att skjuta. I dag har vi bland annat lärt oss hur vi ska träffa bollen med foten för att det ska bli bra skott, säger Sergio Haddad, tio år som drömmer om att själv bli proffs.

Det är cirka 30 spelare i åldern 6 till 18 år från Märsta, Arlanda, Sollentuna, AIK, Skepptuna och Barkarby representerade bland deltagarna.

Ett nytt tillfälle att träffa dessa tränare kommer vecka 44, då Märsta IK har planerat ett höstcamp.