Det blev en intensiv och spännande avslutning på Upplandscupen som arrangerades av Märsta BMX. Cyklisterna var laddade och motiverade och bjöd på många bra åk.

– Det har varit fantastiskt bra racing i dag. Fight i kurvorna, platsbyten och riktigt spännande, säger Fredrik Brodin, lagledare i Märsta BMX.

Övriga klubbar som deltog var Uppsala, Älvsjö och Orion. Totalt var det 72 cyklister i söndagens tävling, varav 22 från Märsta.

Artikelbild

| Segrare. Jesper Wahlberg, 10, Märsta BMX stod som slutlig segrare i Upplandscupen pojkar 12-13 år.

Förutom redan kända lokala namn var det flera nya cyklister på banan.

– Vi har många nya åkare i klubben som tävlade för första gången och gjorde bra ifrån sig, säger Fredrik Brodin.

Solen värmde ordentligt och gjorde det extra besvärligt med motljus i de tuffare kurvorna. Det blev några vurpor under dagen, men inga allvarliga skador. För att underlätta för cyklisterna lade tävlingsledningen in lite extra vätskepauser för återhämtning mellan heaten.

En av de mer rutinerade lokala åkarna som stack ut var Jesper ”Jeppe” Wahlberg, 10 år. Han tävlade i klassen pojkar 12-13 år. Han vann alla heat, samt semifinalen och slutade på en andraplats i A-finalen efter Jonathan Ahl Hedlund, Märsta BMX.

Artikelbild

| Cyklister. 70 cyklister deltog i Upplandscupens sista deltävling.

Men i den totala Upplandscupen stod han som segrare i sin klass. Anledningen till att han lyckats så bra ger han en kort förklaring.

– Jag ska vinna. Jag tränar mycket hårdare än alla andra, säger han.

Artikelbild

| Pojkar 12-13 år. Jesper Wahlberg, nummer 33, vann samtliga sina heat under söndagen.

Vissa heat tyckte han var lätta och andra svåra. Det kommer också fram att han tränar alla dagar i veckan utom fredagar. Under året har han kört mycket ute i Europa och närmsta målet är EM i Frankrike andra veckan i juli. Sedan siktar han på final i VM.

Bra under söndagen gick det också för Kim Wedin och William Levin som kom på en andra och tredje plats i klassen pojkar 14+. För Märsta BMX väntar nu närmast Happy Homes GP lördag 30 juni, deltävling 2 i SWE Cup 1 juli, innan det är dags för SM i Uppsala den 7 juli.