Med drygt tio minuter kvar av matchen satte Rasbo 9–5 och såg att gå mot segern. Men Arlanda inledde reduceringsjakten fyra minuter senare när Matilda Holmlund gjorde lagets sjätte mål och det blev en dramatisk avslutning.

– Det var inte någon av våra bättre matcher under säsongen och det blev full fart framåt i slutet. Efter 6–9 fick vi en utvisning med oss nästan direkt och gjorde ett till mål så då öste vi bara på och tog ut målvakten i jakten, Michael Jonsson, tränare i Arlanda.

Elin Lundqvist reducerade ytterligare en gång till och när Vilma Olsson gjorde två mål – varav det sista med 25 sekunder kvar av matchen – innebar det att Arlanda var tillbaka och matchen slutade 9–9.

Därmed tog Arlanda en poäng och säkrade seriesegern i division 2 med en omgång kvar. Laget står på ointagliga 37 poäng – fyra mer än närmast jagande Frötuna.

– Det blev guldhattar på och konfetti. Det var riktigt kul att vi vann och vi är nöjda med säsongen såklart, säger Michael Jonsson.

Säsongen avslutas på lördag då laget möter VÅSC hemma i Ekillahallen i den sista omgången.

Det är dock inte bestämt ännu om laget tar steget direkt upp till division 1 eller om man måste kvala först.

– Vi hade hoppats få besked från förbunden innan matchen men det borde trilla in de närmaste dagarna så vi får veta, säger Michael Jonsson.