Det var för drygt en månad sedan som Skånela skrev på sin egen hemsida att föreningen är i ekonomisk kris efter ännu ett minusresultat.

Risken var stor att klubbens elitlag som spelar i allsvenskan skulle behöva flytta till lägre serier för att minska kostnader och flera andra åtgärder skulle vidtas.

– För mig betyder Skånela otroligt mycket och jag har mina bästa kompisar tack vare handbollen. Jag får dagligen jobba med ideella personer med ett lika stort föreningshjärta som en själv och det är en ynnest. Jag väljer att stötta Skånela för att jag vill att fler barn och ungdomar ska få uppleva det jag själv upplevt, säger Jimmy Karlsson, huvudtränare för Skånelas herrlag, i ett pressmeddelande.

Han har startat en swishkampanj som heter "Skånela-swishen" för att samla in pengar och flera namnstarka profiler, som bland annat Staffan Olsson, Håkan "Krallan" Nilsson och Krstin Thorleifsdottir, med anknytning till klubben stödjer satsningen.

De skriver på sin hemsida att de swishat in valfri summa för att stötta föreningen och uppmanar andra att göra detsamma.

– Föreningslivet är viktigare än någonsin och det är viktigt för Sigtuna kommun och idrottslivet i Märsta att Skånela mår bra. Starka idrottsföreningar gör en extrem stor nytta för samhället i stort och jag hoppas nu fler gör som jag och hjälper en som nu behöver det, säger Jimmy Karlsson.

De senaste åren har Skånela gjort minusresultat och föreningen har inte lyckats vända den negativa trenden. Efter årets förlust på 402 000 kronor står klubbkassan på 365 000 kronor minus och hela sparkapitalet är förbrukat.

I slutet av augusti hoppas styrelsen kunna presentera en budget som håller över tid och framför allt för den kommande säsongen.

– Vi tittar på alternativ och möjligheter att gå framåt. Vi har varit i den här situationen förut och vänt på skutan och vänder på alla stenar igen. Vi ligger redan lågt och trimmat i våra utgifter men responsen på sponsorsidan är för låg jämfört med för några år sedan, sa Magnus Larsson, ordförande i Skånela, vid ett tidigare tillfälle.