Tidigare har Arlandastad Golf, som ligger 30 kilometer norr om Stockholm och öppnade 1993, arrangerat Challengetour-tävlingen Skandia PGA Open (2004 och 2005), en kvaltävling till Europatouren (2006) och Europatour-tävlingen Scandinavian Masters (2007 och 2008).

Under hösten 2019, troligen i början av september, kommer en förstastegs-kvaltävling att spelas på klubbens Mastersbana.

– Banan har genom åren visat att den har vad som krävs för att arrangera en tävling för några av världens bästa spelare. Jag är säker på att våra spelare kommer att njuta av utmaningen som bandesignen ger, säger Mike Stewart, Qualifying School Director, i ett pressmeddelande.

Arlandastad kommer att vara värd för den första av tre steg i kvaltävlingarna till Europatouren. Den sista deltävlingen brukar avgöras i spanska Lumine i slutet av november.

Även Per Karlsson, vd på Arlandastad, ser fram emot att arrangera kvaltävlingen på anläggningen.

– Vi är mycket glada och stolta över att arrangera en kvaltävling till Europatouren igen och vi ser fram emot att välkomna så många talangfulla spelare till vår bana. Vi ser fram emot att arbeta med Europatouren igen och för all personal på Arlandastad är det en stor uppgift att vara värd för detta evenemang, säger han i pressmeddelandet.