Med knappt två minuter kvar att spela och ställningen 20–18 till Skånela fick Tyresö straff och en ypperlig chans att reducera.

Då räddade Gracia Zomi Axelsson straffen och i nästa anfall fick Skånela straff. Där gjorde Moa Andersson inget misstag utan satte 21–18 med sitt nionde mål i matchen.

– Vi gör en otrolig krigarinsats i 60 minuter där Tyresö har kommandot under större delen av matchen men vi visar bra skalle och moral. Det gör att vi kommer tillbaka och lyckas vända för att vinna, säger Fredrik Söderberg, huvudtränare i Skånela.

Artikelbild

Tyresö reducerade i slutet men det spelade ingen större roll utan Skånela vann med 21–19 efter att ha vänt underläge i andra halvlek.

I början av andra halvlek ledde Tyresö som mest med fem bollar men fyra raka mål gjorde att bortalaget gick från 14–18-underläge till 18–18.

– Det är framför allt inställningen som ska ha beröm men Gracia och försvaret gör det kanon i 60 minuter. Flera spelare var duktiga och alla kämpar till en riktig skön och härlig seger, säger Fredrik Söderberg.

Det här var andra matchen i rad som Skånela ställdes Skånela mot Tyresö (som efter segern i förra omgången ledde tabellen inför helgen) men den här gången på bortaplan.

I och med segern tog laget revansch direkt och sin första vinst på fyra matcher.

– Det är en otroligt jämn serie där mycket kan hända och flera lag tar poäng av varandra. Förhoppningsvis får vi självförtroende av segern men vi får inte bli bekväma, säger Fredrik Söderberg.

Segern gör att Skånela hakar på i toppstriden i en extremt jämn tabell. Efter tolv omgångar står laget på 13 poäng – en bakom just Tyresö som dock tappar serieledningen.

I nästa omgång väntar match mot ett annat topplag då GT Söder kommer till Vikingahallen på måndag 14:e januari.

Ett motstånd som Skånela förlorade mot med 24–28 när lagen möttes i mitten av december.

– Det är nu under våren som säsongen kommer att avgöras och det är hårt slit som gäller på träningar och i matcher. Vi måste förbereda oss på bästa sätt inför varje match som blir tuff, säger Fredrik Söderberg.