Victor Bouveng gör sin första säsong som BMW-förare i den internationella GT Masters-serien. I kvalet till helgens tävling slutade han på 24:e plats, men var blott 0,9 sekunder från att vinna kvalet.

– Det har varit en lite halvknepig helg. Marginalerna är väldigt små. Det var sju-åtta bilar inom samma tiondel i kvalet, säger Victor Bouveng.

Bouveng var ändå bäste BMW-förare i kvalet, men hade svårt att konkurrera med sin bil mot exempelvis bilarna från Audi och Lamborghini.

– Skillnaden är att de har motorn där bak, och då har de lättare att hantera vissa kurvor och gynnar dem på långsamma banor, medan vår bil är större och har motorn där fram, säger Victor Bouveng.

Victor Bouveng körde in på en 20:e plats i det första racet, och följde upp det med en 15:e plats i race två bland de 36 bilar som kom till start.

– Vi visste att det skulle bli svårt, på den här banan har vi inte riktigt paketet som krävs för att konkurrera, men teamet var ändå nöjda med min prestation, säger Bouveng som kör i samma team som DTM-stjärnan Timo Scheider.

Uppsalaföraren tror dock på bättre resultat framöver - när serien besöker större banor.

– Nästa race är i Tjeckien om två veckor och den banan passar vår bil bättre. Mitt mål är att komma topp i den här serien, säger Victor Bouveng.