Arlanda fick en bra start på matchen mot Gävle när Linn Eriksson satte 1–0 efter drygt fyra minuter spel. Sedan utökade Karin Henriksson ledningen och efter första perioden ledde hemmalaget med 4–3 i Ekilla Sporthall.

Men i den andra perioden tog Gävle över och tog ledningen och den behöll den matchen ut. Till slut vann gästerna 11–8 efter tre snabba mål i sista perioden.

– Vi har haft en tuff start på säsongen där vi mött tre av de förmodade topplagen. Vi ledde länge mot Hedemora men de avgjorde i slutet så det var lite surt. Det är tuffa matcher hela tiden men vi har spelat bra periodvis i alla matcherna, säger Michael Jonsson, tränare i Arlanda.

Söndagens förlust var Arlanda femte raka som fått en tuff start på säsongen som nykomlingar i division 1.

Förra säsongen vann klubben sin serie och det efterföljande kvalet mot Dannemora/Österby där man vann andra matchen med hela 15–3.

– Det är en tuff utmaning att vara nykomlingar i ettan. Allting går lite fortfarande och spelet är lite mer fysiskt. Vi är ett ganska litet lag och får kämpa, det gäller bara att vi hittar jämnheten och tempot, säger Michael Jonsson.

Truppen är i stort sett densamma som förra säsongen med några få unga tillskott.

Efter fem omgångar ligger laget sist i tabellen med noll inspelade poäng och i nästa match den tionde november ställs laget mot Borlänge på hemmaplan i Ekillahallen.

– Vi var i division 1 för två år sedan och jag tycker att serien blivit bättre sedan dess. Det är många bra lag och varje match blir tuff även om vi ska kunna rå på flera. Det gäller bara att vi tar första segern och får lite luft under vingarna, säger Michael Jonsson.