Med två sekunder kvar ledde Skånela med 23–22 efter att ha vänt underläge till ledning. Då fick Tumba frikast till höger om Skånelas mål och via täcket gick bollen in i mål.

Därmed tappade hemmalaget segern och matchen slutade oavgjort i Vikingahallen.

– Sett till hela matchen är resultat kanske det mest rättvisa men det är riktigt tungt att åka dit på det här sättet. Det känns värdelöst att släppa in sista skottet och tappa segern men en poäng var kanske mest rätt för båda lagen, säger Fredrik Söderberg, huvudtränare i Skånela.

Artikelbild

Dessförinnan hade Skånela haft en straff med 13 sekunder kvar att spela men Sofia Kou Aune sköt i stolpen.

I anfallet efter satte Tumba full fart framåt och fick frikastet som blev matchavgörande.

– Vi hade chanser att avgöra tidigare i matchen men det är vad det är. Det är hur surt som helst men det är bara att bryta ihop och komma igen, säger Fredrik Söderberg.

Tidigare i matchen såg Skånela ut att gå mot förlust när Tumba satte 17–13 drygt tolv minuter kvar att spela men fem raka mål gjorde att hemmalaget vände och tog ledningen.

Artikelbild

Skånela ledde med 23–20 med två minuter kvar att spela men tre raka mål – varav det sista på frikastet – gjorde att Tumba kom tillbaka.

– Våra första 45 minuter var rejält krampaktiga framåt och de fick oss att stå väldigt stilla. Vi var alldeles för fastgjutna i backen, vi valde att köra sju mot sex tidigt i andra och det gör att vi kom ikapp och även ledningen, säger Fredrik Söderberg.

Artikelbild

Därmed spelade Skånela oavgjort för första gången den här säsongen och står på elva poäng efter nio omgångar.

Med det ligger laget på tredje plats i tabellen – två pinnar bakom serieledande Hellton Karlstad – men femman GT Söder har en match mindre spelad.

Artikelbild

För Skånela återstår två omgångar innan jul- och nyårsuppehållet där laget i nästa omgång den nionde december ställs mot toppkonkurrenten GT Söder på bortaplan innan hösten avslutas hemma i Vikingahallen mot Tyresö.