Dagens andra pass går mot sitt slut när solen förbyts till moln på himlen.

Uppsala 86ers fortsätter att träna offense mot defense tills träningen är slut och de avslutar med stretching.

– Det är jätteroligt att vara igång på riktigt och få komma ut på en riktig plan. Jag har längtat efter det här sedan säsongen tog slut i juli förra året, säger Isac Wikman.

Artikelbild

Försäsongen inleddes med ett pass i veckan i januari men i mars började Uppsala 86ers med ”trainingcamps” på helgerna där de kör flera pass om dagen.

Förberedelserna inför premiären av Superserien i mitten av april är i full gång och Isac Wikman ser fram emot säsongen.

– Det här blir min andra säsong och jag känner mig mer förberedd än förra. Nu har jag mer koll och vet vad som väntar. Jag vill visa vad jag kan och vi har en bra tränarstab som vet vad jag är duktig på, säger Isac Wikman.

Förra säsongen slutade med en snöplig semifinalförlust mot Carlstad Crusaders där Uppsala 86ers länge hade ledningen men tappade den i slutminuterna.

Isac kan dock se tillbaka på en framgångsrik säsong och efter den utsågs han till både ”Rookie of the Year” och ”Players Choice” i klubbens egen prisutdelning.

– Jag var nervös och pirrig i början av säsongen men kom in i det mer och mer. Överlag tycker jag att vi gjorde en väldigt bra säsong men slutet blev surt då vi stod upp mot Carlstad och gav de en rejäl match men förlorade ändå och inte fick spela finalen, säger Isac Wikman.

Isac Wikman började spela amerikansk fotboll i Arlanda Jets när han var tolv år gammal och spelade nio år i klubben.

– Jag var extremt nervös inför min första träning men vi hade Moe Kadkhodai som tränare och han fick mig att älska sporten direkt. Det gjorde att jag stannade kvar och jag har sett fram emot varje träning sedan dess, säger Isac Wikman.

Det här blir hans andra säsong i Uppsala 86ers och han hoppas det blir den bästa hittills.

– Jag vill bli så bra som jag kan bli och då måste jag möta så bra motstånd som möjligt. I högsta serien är alla spelare och coacher mer fotbollskunniga och bättre atleter, det gör att jag utvecklas väldigt mycket, säger Isac Wikman.

Han är även tillbaka i sin moderklubb som wide receiver-coach för Arlanda Jets damlag som spelar i Superserien.

Det blir andra året han har den rollen och ser fram emot uppdraget.

– Tanken är att jag ska vara mer involverad än tidigare och det är jättekul. Att hjälpa andra med sporten jag älskar är jätteroligt men jag blir mer nervöst av att stå bredvid planen än på den, säger Isac Wikman.

Försäsongen fortsätter för Isac med bland annat ett träningsläger i England där klubben kommer att spela mot regerande och femfaldiga brittiska mästarna London Warriors.

Den här säsongen har han även fått sällskap av Olle Hesselgren (quarterback) som spelat i Arlanda Jets och är tillbaka i svensk amerikansk fotboll efter att ha spelat i Frankrike.

– Jag vill ta SM-guld med Uppsala och fortsätta utvecklas som spelare. Sedan vore det kul att spela utomlands i till exempel Italien eller Tyskland och kunna leva på sporten som jag älskar, säger Isac Wikman.