I helgen spelade Wings J18-lag sina sista matcher i J18 Allsvenskan Norra som man tagit sig till för första gången någonsin.

Det slutade med förlust mot Modo (2–3) och Björklöven (4–6) varav det förstnämnda mötet gick till straffar.

– Vi stod upp bra i båda matcherna och det var en fullt godkänd helg. Mot Björklöven tog vi ledningen och borde ha lett med mer, sedan tappade vi tyvärr ledningen och de avgjorde i öppen kasse., säger David Lundmark, tränare i Wings J18.

Därmed slutade Wings på niondeplats i tabellen och näst sist med 14 inspelade poäng på 18 omgångar.

Laget tog två segrar, spelade oavgjort sex gånger och åkte på tio förluster under den historiska säsongen.

– Det märks att serien är en högre nivå än vad vi spelat på tidigare men vi har gjort det bra och visat att vi hör hemma. Vi har tagit poäng mot alla lag förutom Björklöven och Djurgården så det har varit roligt och lärorikt, säger David Lundmark.

Nu väntar slutspelets första omgång då Wings J18 ställs mot Luleå i bäst av tre matcher varav den första spelas på torsdag, andra på lördag och eventuellt den tredje på söndag.

– De är en SHL-förening med mer muskler än vi men vi har gjort bra insatser mot dem tidigare och vunnit en av två matcher. Vi är inte här för att tycka det är kul utan för att vinna och gå vidare, säger David Lundmark.

Vinnaren av Wings och Luleå går vidare till åttondelsfinal där de ställs mot något av topp fyra-lagen från allsvenskan: Djurgården, Nacka, Modo eller Skellefteå.

– Om vi har skadefritt och friskt lag så ska vi kunna matcha Luleå men tyvärr har det hårda spelschemat med två–tre matcher varje helg tagit på killarna. De har lärt sig väldigt mycket om hur man förbereder sig på bästa sätt inför matcher och annat också, säger David Lundmark.