Avgörandet i söndagens drabbning med Nyköping kom i den tredje och sista perioden.

Christian Blomqvist satte 4–3 med drygt fem minuter kvar att spela.

– Vi fick en tuff start då vår förstemålvakt behövde gå ut efter 1–1-målet på grund av en lättare skada. Det var inget lätt läge för Robin (Christoffersson, reds. anm) att komma in men han gjorde det bra, säger Björn Lidström, tränare i Wings.

När sedan Nyköping jagade en kvittering fastställde Pontus Andersson slutresultatet 5–3 med drygt en minut kvar av matchen.

– Det var jätteskönt att vinna och jag tycker att vi gör en bra match. Vi spelade stabilt och tryggt hela tiden, säger Björn Lidström.

Innan dess hade Felix Lööv stått för två mål när Wings tog sin fjärde raka seger. Därmed gick laget om just Nyköping i tabellen tack vare bättre målskillnad eftersom båda lagen står på 19 poäng och Wings har fyra poäng ned till kvalplatserna.

– Vi har fått in lite rutin i truppen och våra unga spelare har kommit igång. Vi fick en tung start på säsongen i första serien men nu har självförtroendet kommit i takt med segrarna, säger Björn Lidström.

Det återstår två omgångar av serien för Wings som på onsdag ställs mot Hanviken – där kan kontraktet säkras helt – innan man möter Sollentuna hemma i Pinbackshallen.

– Vi ska fokusera på vårt spel och fortsätta på samma sätt som i de senaste matcherna. Vi ska säkra kontraktet helt och vinna mot Hanviken, säger Björn Lidström.