På söndag spelar Wings sin första träningsmatch då man tar emot Strömsbro i Pinbackshallen. Lagen möter varandra igen den 23 september men då på bortaplan för Wings.

Sedan kommer klubben också att möta Eskilstuna Linden, även det på hemmaplan, i slutet av månaden och det finns planer på att boka in fler träningsmatcher innan seriespelet startar

– Det är ett medvetet val av oss att inte spela fler träningsmatcher eftersom det blir många matcher sen när serien börjar. Vi kommer att träna på och jobba för att komma ihop som grupp på träningarna, säger Mattias Valente, huvudtränare i Wings.

Efter att ha tränat på egen hand under sommaren gick spelarna på is i mitten av augusti och började köra gemensamma pass, en vecka senare än planerat eftersom det inte fanns någon is i början av månaden.

– I början handlade det mycket om att komma igång, börja åka skridskor och använda klubba och puck igen. Nu har vi gått in i andra fasen där vi bygger spelet och sätter strukturerna som vi vill ha, säger Mattias Valente.

Förra säsongen åkte Wings ur hockeyettan efter kvalspel och spelar därmed i division 2 den kommande säsongen.

Laget har förstärkt med flera spelare under sommaren men två forwards till ska in.

– Vi har några provspelare som ska komma hit och jag jobbar på några andra namn. Men vi har fått ihop en bra grupp som ser spännande ut med olika åldrar och alla ser fram emot säsongen, säger Mattias Valente.

Hur vill ni spela ishockey?

– Vi vill spela en puckhållande och offensiv ishockey. När vi tappar pucken vill vi ta tillbaka den snabbt genom att ha en aggressiv press över hela isen och ska vara jobbiga att möta.